בית פרטי הוא השקעה של כמה מיליוני שקלים בישראל של היום. לכן חשוב לבעלי הבית גם לשמור עליו בצורה הטובה ביותר וגם להעניק לו מראה עיצובי יפה ככל שניתן. הדרך להשיג את שני אלה עוברת גם באמצעות התקנה של שער חשמלי לבית פרטי ויש כמה סוגים של שערים חשמליים שניתן לבחור בניהם.
שערים חשמליים לבתים פרטיים הפכו כבר מזמן מאופציה נחמדה למוצר חובה בקרב כל בעל בית פרטי. ההבנה שיש תועלות כה רבות בשער חשמלי שכזה, בעיקר סביב עניין האבטחה שהחשיבות שלו עלתה פלאים בשנה האחרונה, מוביל רבים לחפש אחר שער חשמלי שמתאים עבורם.
סוגים של שערים חשמליים לבתים פרטיים
יש בשוק כמה סוגים של שערים חשמליים לבתים פרטיים ולכל אחד מהם יתרונות וחסרונות מטבע הדברים. כמו כן העלות של כל שער שונה ומבוססת על כמה אלמנטים שמרכיבים את העלות הסופית של אותו השער לצרכן.
אלו הם 5 סוגים של שערים חשמליים לבתים פרטיים שכדאי לכם להכיר:
- שער גלילה – מזכיר בפעולה שלו תריס חשמלי כיוון שהוא עשוי משלבים שנגללים מעלה ומטה. השלבים הללו יכולים לנוע ולהיכרך סביב ציר מרכזי כשזהו שער תריס חשמלי או לנוע על גבי מסילה המקובעת בתקרה של החניה אם זהו שער פאנל מבודד לחניה. היתרון הוא התאמה של השער הזה לכל גובה, חסכון רב במקום (הוא עולה לתקרה) והוא גם מקובל מבחינת תקנות עירוניות. החיסרון שלו הוא התאמה רק למבנה סגור.
- שער כנפיים – שער פופולארי מאוד למרות שהוא סובל מירידה ברמת ההתעניינות לעומת שער גלילה בשנים האחרונות. הפעול השלו היא באמצעות 'כנף' שנפתחת לצד אחד או שתי כנפיים במקרה של שער חשמלי דו כנפי, אשר נפתחות לשני הצדדים. היתרונות שלו הם האפשרות להיפתח פנימה או החוצה וגם שאין לו מגבלת גודל. החיסרון המרכזי שלו הוא שבחלק מהערים התקנות מאפשרות רק פתיחה כלפי פנים ולא תמיד יש מקום לכך.
- שער חשמלי מתקפל – זהו סוג של שער כנף כמו בסעיף הקודם אבל עם שתי כנפיים אשר מתקפלות למחצית הגודל שלהן בעת הסגירה. זאת אפשרות 'מתחכמת' כדי לחרוג פחות לשטח הציבורי ולעמוד בתקנות העירוניות הקיימות. זהו היתרון המשמעותי שלו ומצד שני יש לכך מחיר וכאן מדובר פשוטו כמשמעו לעלות גבוהה יותר של שער זה ביחס לשער מתקפל רגיל.
- שער נגרר – מוכר גם בתור שער הזזה כיוון שהוא זז ימינה או שמאלה בעת הפתיחה שלו. נחשב שער פשוט יחסית לאחרים והוא פשוט נע על גבי המסילה שלו. היתרון שלו הוא בפשטות ההפעלה לצד רמת אמינות גבוהה ומצד שני יש לו חיסרון בכך שלא תמיד יש מקום לשער נגרר. לעתים אתם תחרגו לשטח ציבורי בצד הבית שלכם או אל השטח של השכן ולא כולם אוהבים את זה.
- שער הרמה – מוכר גם בתור שער מתרומם שנפתח כלפי מעלה ולא כלפי חוץ כמו שערים אחרים. כלומר כל השער יעלה לזווית של 90 מעלות (מקביל לקרקע) בעת הפתיחה שלו. היתרון של שער הרמה הוא חסכון במקום ועמידה בתקנות עירוניות ומצד שני החיסרון המרכזי שלו היא תפיסת שטח חניה או יצירת מגבלה של גובה וזה לא תמיד מתאים למי שיש להם רכב גבוה בחניה.
לסיכום, שער חשמלי לבית פרטי הוא מוצר שכדאי ותתקינו בבית שלכם אך תעשו חושבים מראש מה השער שהכי מתאים לתנאי השטח הקיימים ולצרכי השימוש שלכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת הדלתות Arizona Garage Doors אשר עוסקת בשיווק, התקנה או תיקון של דלתות מוסך (Garage Doors) באזור אריזונה, ארה"ב. החברה מפעילה מספר מותגים ביניהם ניתן למצוא את Phoenix Garage Doors, Mesa Garage Doors, Chandler Garage Doors, Gilbert Garage Doors, Glendale Garage Doors, Scottsdale Garage Doors, Peoria Garage Doors, Fountain Hills Garage Doors, Sun City West Garage Doors, El Mirage Garage Doors, Tempe Garage Doors, Sun City Garage Doors, Surprise Garage Doors, Queen Creek Garage Doors, Buckeye Garage Doors, Sun Lakes Garage Doors, New River Garage Doors, Anthem Garage Doors, Avondale Garage Doors ו – Goodyear Garage Doors.